Pénzügy

Elnökváltás a Duna-Dráva Cement élén

Szarkándi János, aki jelenleg kereskedelmi és marketing vezérigazgatóként dolgozik a piacvezető cementipari vállalatnál, a nyugdíjba vonuló Oberritter Miklóstól veszi át a cégcsoport irányítását.

2007. január 1-től Szarkándi János tölti be a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatói posztját a társaság tulajdonosai – a HeidelbergCement és a SCHWENK Zement – döntése értelmében.

Oberritter Miklós jelenlegi elnök 40 éve dolgozik a Duna-Dráva Cementnél, illetve jogelődjeinél és 1999 óta irányítja elnök-vezérigazgatóként a váci és a beremendi cementgyárat működtető vállalat tevékenységét. Szarkándi János – aki 2007. január 1-től irányítja a magyarországi leányvállalatot a már elfogadott stratégiai elvek mentén – 1979-ben kezdte pályafutását a társaság beremendi gyárában, és különböző pozíciók betöltése után, hat éve lett tagja a Duna-Dráva Cement menedzsmentjének.

Az elnök-vezérigazgatói poszton történő változás ellenére a Duna-Dráva Cement Kft. menedzsmentje nem bővül új taggal. Szarkándi János elnök-vezérigazgatóként is ellátja a kereskedelmi és marketing terület közvetlen felügyeletét, Dr. Szabó László műszaki vezérigazgatóként, Sövér Ferenc pedig gazdasági vezérigazgatóként folytatja munkáját.

A német HeidelbergCement és SCHWENK Zement tulajdonában lévő, a váci és a beremendi telephelyen évente több mint 2 millió tonna cementet előállító Duna-Dráva Cement Kft. az elmúlt években megőrizte piacvezető pozícióját Magyarországon. A 100 éves múltra visszatekintő cégcsoport beton és kavics üzletágával együtt megközelítőleg 700 főt foglalkoztat országszerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik