Pénzügy

Többezer állás várja a közszférából elbocsátottakat

Egy újabb együttműködési megállapodással, melyet egy biztosítótársaság és a Foglalkoztatási Hivatal kötött csütörtökön, már több ezer állás várja a közszférából távozó munkavállalókat.

Újabb együttműködési megállapodással bővült a közszférából elbocsátottak újraelhelyezkedésének segítését célzó kormányprogram. A Foglalkoztatási Hivatal és az Aviva Életbiztosítási Zrt. 500 munkavállaló alkalmazására írt alá együttműködési megállapodást a közigazgatásból elbocsátottak elhelyezkedésének elősegítésére.

Korábban hasonló megállapodás született a Suzuki Rt.-vel, ahova 600 munkavállalót várnak, illetve a Spar Kft.-vel, amely 200 elbocsátottat foglalkoztatna. Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter tájékoztatása szerint a BKV is több tucat munkalehetőséget ajánlott fel, a Budapest Bankcsoport pedig 600-700 új munkatársat keres, melynek felére eséllyel pályzhatnak az ex-köztisztviselők. Emellett a magán-munkaközvetítő, tanácsadó cégekkel történő együttműködés alapján is bővült a felkínálható állások köre, így jelenleg több ezer álláshely vár betöltésre.

A politikus elmondta, hogy a központi közigazgatást érintő létszámleépítést „humánus módon” szeretnék megoldani, ezért keresik a cégekkel az együttműködési megállapodásokat. Ezenkívül a szaktárca létrehozott egy szolgáltató centrumot, ahol minden, a közszférából elbocsátott dolgozót állásajánlatokkal és képzési lehetőségekkel segítenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik