Pénzügy

Ingyenes képzés kismamáknak

Szeptembertől 25 fiatal anya ingyenesen vehet részt irodavezetői, pénzügyi és számviteli ügyintézői, valamint számítógép-kezelői tanfolyamon a „Nők újra munkában” uniós projekt keretein belül. A képzés alatt igyekeznek mindenben igazodni a kismamák igényeihez.

Jelentkezés

A kismamák a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat Kht. csepeli kirendeltségén (a 278-2717/117-es telefonszámon), a IX. kerületi FESZOFE Kht.-nál (a 455-06-17-es telefon-számon) és a VII. kerületi KAMILLA Kht.-nál (a 06-20-343-52-77-es telefonszámon) jelentkezhetnek a képzésekre.

A „Nők újra munkában” uniós projekt keretében 25 fővárosi, gyermekgondozásból visszatérni kívánó nő szerezhet ingyenesen szakképzettséget. A program során egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is nyújtanak a kismamáknak. A Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda, a FESZOFE Kht. és KAMILLA Kht. közös uniós projektjének elsődleges célja a fiatal nők újra elhelyezkedése. A speciális programra azért van szükség, mert a munkáltatók nem szívesen fogadják a hosszabb kiesés után visszatérni kívánó nőket, és kevés munkáltatóra jellemző a befogadó, családbarát szemlélet.

Az Európai Szociális Alap és a magyar kormány által finanszírozott programban a fiatal nők irodavezetői,vagy pénzügyi és számviteli ügyintézői, vagy számítógép-kezelői tanfolyamon vehetnek részt. Mindhárom képzés szeptemberben indul, időtartamuk azonban eltérő. A leghosszabb a kilenc hónapig tartó irodavezetői képzés, míg a számítógép-kezelői tanfolyam csak négy hónapos. A résztvevőknek a szakképzésen túl kiegészítő szolgáltatásokat, mint például mentori támogatás, pszichológusi tanácsadás, intenzív álláskeresés, is biztosítanak, hogy a fiatal nők minél könnyebben vissza tudjanak térni a nyílt munkaerőpiacra. A képzés során is alkalmazkodnak a kismamák speciális igényeihez: a tanfolyam helyszínén szükség szerint ingyenes gyermekmegőrzést is biztosítanak, valamint a képzés idejére BKV bérlettámogatást is nyújtanak.

A programban azok a fiatal nők vehetnek részt, akik 6 hónaposnál idősebb, de 6 évesnél fiatalabb gyereket nevelnek, és akik GYÁS, GYES, GYED –et kapnak vagy regisztrált munkanélküliek. A kiválasztás során a rászorultságot, a motiváltságot vizsgálják a programszervezők, valamint, hogy az adott képzés mennyire illeszkedik a jelentkező karriertörténetébe.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik