Pénzügy

Egységes APEH-nyilvántartás lesz

admin
admin

2006. 07. 06. 15:37

A FigyelőNet információi szerint a kormány által benyújtott törvénytervezet értelmében 2007. január 1-jétől létrejön az Egységes APEH Nyilvántartási Rendszer, s ennek következtében megszűnik az Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (EMMA).

Az Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (EMMA) helyett Egységes APEH Nyilvántartási Rendszert hoznak létre – tudta meg a FigyelőNet. Az intézkedés célja a munkaadók különböző nyilvántartásokba való bejelentési kötelezettségének egyszerűsítése. Az eddig külön-külön és más időpontokban bejelentett adatok (EMMA, OEP, APEH) havonta egy alkalommal és egy helyen, az APEH nyilvántartásába kerülnének bejelentésre.

Az adatbázist az APEH kezelné oly módon, hogy továbbra is rendelkezésre álljanak a munkaügyi ellenőrzéshez és a munkaerő-piaci információkhoz szükséges adatok.

Továbbra is követhető lesz a munkaviszony keletkezésének és megszűnésének ténye, a munkaidő hossza, a betöltött munkakör és az ahhoz szükséges iskolai végzettség, szakképzettség. A nyilvántartás – az EMMA-val ellentétben – nem csak a Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó munkaviszonyban állókról nyújtana információt, hanem a teljes foglalkoztatotti körről.

Az EMMA céljára kialakított informatikai rendszer az integrációt követően a továbbiakban is fontos szerepet tölt be a munkaügyi ellenőrzés segítésében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.