Pénzügy

Mobilon is lehet állást keresni Magyarországon

admin
admin

2006. 07. 01. 09:00

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSz) elindította WAP-szolgáltatását, amelyen állásokat és képzési lehetőségeket kínál.

Az oldalak megtekintése egy hónapig ingyenes a T-Mobile ügyfelei számára – mondta Kenyeres Judit, a Foglalkoztatási Hivatal Informatikai Igazgatóságának főigazgató-helyettese. Elmondta: az ÁFSz ajánlatait tartalmazó WAP-portál mindhárom mobilszolgáltató ügyfelei számára elérhető a WAP szolgáltatás érvényes tarifái alapján. Hozzátette: az ÁFSz együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a T-Mobile-lal, amelynek nyomán a szolgáltatást a T-Mobile ügyfelei július 1-jétől 31-ig ingyenesen kipróbálhatják.

Kenyeres Judit elmondta: a WAP-oldalakat az ÁFSz portál kiegészítéséként, azok részére hozták létre, akik nem rendelkeznek internet kapcsolattal, de az ÁFSZ állásajánlatait, képzési információit folyamatosan figyelemmel szeretnék kísérni. Az ÁFSz WAP-oldalait egyébként az interneten is meg lehet tekinteni.

Magyarországon mintegy 9 millió mobiltelefont tartanak nyilván, míg az internet ellátottság lényegesen alacsonyabb szintű, ezért az ÁFSz által nyilvántartott ajánlatok a WAP-szolgáltatással nagyobb kör számára válnak elérhetővé. Az ÁFSz 173 kirendeltségét évente 1,2 millió ügyfél keresi fel, a honlapon eddig mintegy 7,8 millió látogatót regisztráltak.

Kenyeres Judit meglátása szerint a mobiltelefonos szolgáltatás költsége alacsony, körülbelül 2 buszjegy árának megfelelő összegért igénybe vehető, így jóval olcsóbb is azok számára, akik nem a kirendeltségekkel azonos településen laknak, mint személyesen felkeresni a legközelebbi kirendeltséget.

A WAP-os megoldás az önállóan állást kereső ügyfelek számára is segítséget nyújt, ezentúl nem kell bemenni a kirendeltségekre az új állásajánlatok megismeréséhez. A WAP-böngészés alkalmával a rendszer az álláskeresés helyére, az iskolai végzettségre és a fizetésigényre kérdez rá.

Az állások listájában a munkakörrel kapcsolatban a várható keresetet, az állás betöltéséhez szükséges iskolai végzettséget, a munkavégzés helyét és a munkaadó nevét, telefonszámát tudhatja meg az érdeklődő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.