Pénzügy

Számolja ki fizetését a Gyurcsány-csomag után!

admin
admin

2006. 06. 30. 07:00

Az Új egyensúly program két lépcsőben növeli a bérterheket. A FigyelőNet bérkalkulátorával összehasonlíthatja a megszorítások előtti nettó fizetését a szeptember és január utánival.

Az államháztartás rendbetételéért a munkavállalóknak is több közterhet kell fizetniük. Ez év szeptemberében az egyéni egészségbiztosítási járulék mértéke a jelenlegi 4 százalékról 6 százalékra emelkedik, valamint a munkavállalói járulék 1 százalékról 1,5 százalékra. A második lépcsőben tovább emelik az egyéni egészségbiztosítási járulékot, amely 2007. januárjában 6-ról 7 százalékra nő. Egy új adónemet is bevezetnek a jövő év elejétől. Azokat magánszemélyeket, akiknek az éves összevont jövedelme meghaladja a 6 millió forintot, szolidaritási adó fizetésére kötelezik. Az adó alapja a 6 millió forintot meghaladó jövedelemrész, az adó mértéke pedig a 6 millió forint feletti jövedelem 4 százaléka.

A kormány nem módosított azon a tervén, hogy az alsó szja-kulcs sávhatárát a jelenlegi 1 millió 550 ezerről felemelje 1,7 millió forintra, ami szintén érinti a nettó bérek alakulását.

A FigyelőNet bérkalkulátorával kiszámolhatja, hogyan fog változni a bére az intézkedések hatására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.