Pénzügy

Megkezdődött a Suzuki-per

admin
admin

2006. 06. 20. 13:43

A megkezdődött a Suzuki Rt.-től rendkívüli felmondással elbocsátott szakszervezeti elnök perének tárgyalása kedden Tatabányán. A tárgyalást a bíró a bizonyítási eljárás kiegészítése miatt berekesztette, és a következő tárgyalási napot augusztus 8-ra tűzte ki.

Az érdekképviseleti vezető munkaviszonyának visszaállítását és elmaradt bérét kéri a Suzukitól.

Párma Zsoltot, az Esztergomi Gépjárműgyártók Független Szakszervezetének elnökét 2006. február 6-án rendkívüli felmondással bocsátották el az esztergomi gyárból, miután alkoholt találtak az öltözőszekrényében, és ezt követően a gyár szerint a Suzuki jó hírét sértő kijelentést tett egy televíziós műsorban.

A tárgyaláson Párma Zsolt ismertette, hogy az öltözőszekrényét az ellenőrzés előtti hétvégén feltörték. Azonban a szekrényből semmi nem tűnt el, és a szakszervezet iratait, melyekre a cselekmény irányulhatott volna, hétvégére hazavitte, ezért nem nézte át tüzetesen a szekrényt. Az ellenőrzéskor fellelt bontatlan üvegeket egy olyan doboz mögött találták, melyet nem szokott elmozdítani. A szakszervezet elnöke hozzátette, az esemény után nem fújattak meg vele alkoholszondát.

Párma Zsolt, aki jelenleg is a szakszervezet elnöke a Suzukiban, elmondta azt is, a televíziós műsorban ugyan úgy fogalmazott, hogy az eset „olyan provokáció, mellyel fegyelmi vétség látszatát akarják kelteni”, azonban a riporter következő kérdésére azt válaszolta, nincs elképzelése arról, ki törte fel a szekrényét, azonban ezt az adásból kivágták.

A Suzuki ügyvédje, Hovánszki Arnold a bíró kérdésére elmondta, Párma Zsolt a Magyar Suzuki Rt.-re közvetlenül utaló kifejezést használt, és ez vitathatatlanul sértő volt. Az ügyvéd hozzátette, a gyárban a szeszes italok tiltott anyagnak számítanak, akinél találnak alkoholt, annak javaslatot tesznek a közös megegyezéssel való felmondásra, ha ez nem vezet eredményre, rendkívüli felmondással megszüntetik a munkaviszonyát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.