Pénzügy

HÖOK: álegyeztetés folyt a felsőoktatásról

admin
admin

2006. 06. 07. 18:51

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint az utólagos képzési hozzájárulás nem oldja meg a felsőoktatás finanszírozási problémáit. A szervezet elnöke szerint csupán álegyeztetés folyt a leköszönő szakminiszter és a felsőoktatási szakmai szervezetek között.

Ekler Gergely az egyeztetés után elmondta: a megbeszélésre szakmai anyagot állítottak össze, amelyben több pontban kifejtették, miért tartják rossznak az utólagos képzési hozzájárulás koncepcióját, s az elképzelés miért lenne rossz irány a felsőoktatás finanszírozási reformjában. Mint mondta, erre azt a választ kapták, hogy ne csak kritizáljanak, hanem tegyenek le megoldási javaslatokat is az asztalra.

A HÖOK elnöke erre reagálva közölte: ha egy hónapot kapnak egy átfogó reformjavaslat kidolgozására, elkészítik azt. Az azonban semmiképpen sem elfogadható, hogy addig a parlament elé kerüljön a felsőoktatási törvény módosítása, s benne az utólagos képzési hozzájárulás. Javaslatukra az a válasz érkezett Magyar Bálint leköszönő oktatási minisztertől, hogy erre nem adhat felhatalmazást.

Ekler Gergely szerint ezek után a megbeszélés – amelyen a mátraházi hetek néven aposztrofált hét felsőoktatási szervezet mellett a Nemzeti Bologna Bizottság képviselője is jelen volt – csupán álegyeztetés volt, amelynek eleve nem lehetett a célja, hogy fajsúlyos kérdésekről fogadjanak el javaslatokat. Hangsúlyozta: várják az új minisztert és az érdemi egyeztetést a kérdésben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.