Pénzügy

Rendben lezajlott az informatika írásbeli

admin
admin

2006. 05. 17. 14:25

Szerdán rendben lezajlottak az emelt szintű informatika írásbeli érettségi vizsgák – tájékoztatta az oktatási tárca az MTI-t. Emelt szintű informatika vizsgát 1598 diák tett.

Technikai, tárgyi és személyi feltételek miatt az iskolák kérésére a középszintű írásbeli érettségi május 19-én lesz. Az oktatási tárca sajtóirodája az MTI kérdésére közölte: az emelt és a középszintű vizsgák egyidejű megszervezéséhez a tavaly tavaszi vizsgaidőszakban egyszerre kellett biztosítaniuk a megfelelő hardverhátteret, valamint a rendszergazdai segítséget az előkészítésben és a vizsgák közben egyaránt. Ezt kiküszöbölendő már az idei tanév rendjében a két szinten más-más vizsgaidőpont szerepelt. „Szó sincs tehát elhalasztásról” – írta háttéranyagában a tárca, hozzátéve: az erről szóló miniszteri rendelet több mint egy éve, 2005. április 8-án jelent meg, azóta köztudott

Az informatika gyakorlatorientált tárgy, ezért mind az oktatásban, mind a vizsgáztatásban meghatározó szerepe van a számítógépen végzett munkának, illetve feladatmegoldásnak. A gyakorlati vizsgafeladatokat számítógéppel kell megoldani. Ezért minden vizsgáztató iskolának vizsgázónként egy számítógépet kell biztosítania a megfelelő szoftverkonfigurációval – tájékoztatott az OM.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Young man with hands clasped together
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.