Pénzügy

Rendben lezajlott az informatika írásbeli

Szerdán rendben lezajlottak az emelt szintű informatika írásbeli érettségi vizsgák – tájékoztatta az oktatási tárca az MTI-t. Emelt szintű informatika vizsgát 1598 diák tett.

Technikai, tárgyi és személyi feltételek miatt az iskolák kérésére a középszintű írásbeli érettségi május 19-én lesz. Az oktatási tárca sajtóirodája az MTI kérdésére közölte: az emelt és a középszintű vizsgák egyidejű megszervezéséhez a tavaly tavaszi vizsgaidőszakban egyszerre kellett biztosítaniuk a megfelelő hardverhátteret, valamint a rendszergazdai segítséget az előkészítésben és a vizsgák közben egyaránt. Ezt kiküszöbölendő már az idei tanév rendjében a két szinten más-más vizsgaidőpont szerepelt. „Szó sincs tehát elhalasztásról” – írta háttéranyagában a tárca, hozzátéve: az erről szóló miniszteri rendelet több mint egy éve, 2005. április 8-án jelent meg, azóta köztudott

Az informatika gyakorlatorientált tárgy, ezért mind az oktatásban, mind a vizsgáztatásban meghatározó szerepe van a számítógépen végzett munkának, illetve feladatmegoldásnak. A gyakorlati vizsgafeladatokat számítógéppel kell megoldani. Ezért minden vizsgáztató iskolának vizsgázónként egy számítógépet kell biztosítania a megfelelő szoftverkonfigurációval – tájékoztatott az OM.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik