Pénzügy

Az ágyban fizetnek a férfiak a szakmai sikerért

admin
admin

2006. 05. 16. 11:40

A potenciaproblémák jóval nagyobb arányban fordulnak elő a vezető beosztásúak között, mint az alkalmazottak körében – derült ki a Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport online kutatásából.

A potenciagondokkal küzdők több mint fele felelősségteljes és sok elfoglaltsággal járó munkát végez. A Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport kutatása igazolta azt az előzetes feltételezést, hogy a merevedési zavarok problémája egyfajta sikerbetegség. Az Origo egészségoldalán közzétett kérdőívet 1,5 ezer internetező töltötte ki. A válaszadók egyharmada számolt be arról, hogy az elmúlt egy esztendőben felmerültek a szexuális életében merevedési zavarok.

A munka az ok

A kutatás eredményének értelmében a potenciagondokkal küzdők háromnegyede nem a magánéleti, hanem a munkahelyi gondokban keresi problémája kialakulásának gyökerét. A kutatásból az is kiderült, hogy a pozíció mellett a munkával eltöltött idő is jelentősen befolyásolhatja a zavarok kialakulását, hiszen az érintettek több mint 70 százaléka 8 óránál többet dolgozik, jelentős részük pedig akár 12 óránál is többet tölt munkahelyén. Nem csupán a munka mennyisége, hanem a munkával járó stressz is fontos szerepet játszik az „ágybeli teljesítményben”. A stressz, a megfelelési kényszer, az esetleges frusztráció szintén a vezető okok között szerepelt.

Nem fordulnak szakemberhez

Bár a válaszadók többsége tisztában van azzal, hogy az életmódváltás elkerülhetetlen gondjai megoldásához, csupán elenyésző hányaduk próbál változtatni jelenlegi életvitelén, és még ennél is kevesebben kérik orvos, szakpszichológus segítségét. Az érintettek közül minden ötödik belenyugodni látszik teljesítőképessége csökkenésébe, ők ugyanis semmit sem tesznek ennek orvoslására, 25 százalékuk pedig keresett ugyan, de eddig nem találta meg a számára leginkább megfelelő megoldást. A szakember felkeresését általában hosszú idő előzi meg, akár 1,5-2 év is eltelik, mire orvoshoz fordul az érintett. Sokaknak segít az internetes tanácsadás. Akik élnek a korszerű terápiás lehetőségekkel, elsősorban azokat a megoldásokat keresik, amelyek lehetőséget adnak a kötöttségektől mentes szexuális együttlétekre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.