Pénzügy

Érettségi: több száz feladatlappal volt kevesebb

admin
admin

2006. 05. 12. 13:46

A német írásbeli érettségikhez 13 iskolában 321 vizsgázó számára kellett egy-egy feladatlapot külön fénymásolni, de egyik eset sem okozott fennakadást a vizsga menetében, azok rendben lezajlottak - közölte az oktatási tárca pénteken.

A német nyelvi feladatlapok esetében a napi gyártásból és szállításból következő rendkívüli rövid idő alatt az angol nyelvi vizsgákhoz hasonlóan bonyolult csomagolási feladatot kellett megoldani, mert itt is mindkét szinten 4-4 különböző feladatlap (olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség) és a szükséges hangkazetták pontos elosztásáról kellett gondoskodni – áll a szaktárca közleményében

A kiküldött, összesen nyolc féle feladatlap száma meghaladta a 114 ezret. Ezúttal tizenhárom iskolában, összesen 321 vizsgázó számára kellett egy-egy feladatlapot helyben fénymásolni, de ez nem okozott fennakadást a vizsga menetében – közölte az Oktatási Minisztérium. Pénteken 28 215 diák tett 1056 helyszínen írásbeli érettségi vizsgát német nyelvből. A tanulók 93,6 százaléka (26 873 fő) középszinten, százaléka (1842 fő) emelt szinten vizsgázott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.