Pénzügy

Bombariadó az érettségin

A legtöbb helyen rendben lezajlottak az angol írásbeli érettségi vizsgák, egy pécsi gimnáziumban azonban bombariadó miatt csak késéssel kezdték el az írásbelit – tájékoztatott az Oktatási Minisztérium sajtóirodája.

Hat óra negyven perckor érkezett telefonon a bombával való fenyegetés a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziuma és Szakközépiskolába. A rendőrség az épületet átvizsgálta, a diákok nyolc óra után tíz perccel megkezdhették a munkát – áll a közleményben. A győri Szent-Györgyi Albert Általános és Középiskolában áramszünet okozott kisebb nehézségeket, az intézmény elemes magnókat szerzett be a vizsga lebonyolításhoz, így az érettségi időben megkezdődött.

A minisztérium tájékoztatása szerint hét iskolában összesen 139 vizsgázó számára kellett egy-egy feladatlapot helyben fénymásolni. Mint írják, az angol nyelvi feladatlapok esetében lényegesen bonyolultabb csomagolási feladatot kellett megoldani, mert mindkét szinten 4-4 különböző feladatlap (olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség) és a szükséges hangkazetták pontos elosztásáról kellett gondoskodni.

Az oktatási tárca közölte: csütörtökön 43 234 diák tett 1144 helyszínen írásbeli érettségi vizsgát angol nyelvből. A tanulók 91 százaléka (39 278 fő) középszinten, kilenc százaléka (3 956 fő) emelt szinten vizsgázott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik