Pénzügy

Matematikával folytatódik az érettségi

A matematika írásbelikkel folytatódnak ma reggel nyolc órakor az érettségi vizsgák, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról.

Az oktatási tárca közlése szerint matematikából középszinten 91 700-an, emelt szinten 6150-en vizsgáznak a középiskolákban. Középszinten a feladatok első részére 45 perc, második részére 135 perc áll rendelkezésre, míg emelt szinten a két feladatrész megoldására 240 percet fordíthatnak a diákok. Matematikából az írásbeli vizsgán függvénytáblázat és olyan zsebszámológép használható, amely szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas. A függvénytáblázatról és a számológépről a vizsgázónak kell gondoskodnia.

A tavalyival megegyező módon számítják ki az érettségi eredményeket. A vizsgán nyújtott írásbeli és szóbeli teljesítmény értékelését százalékban kell meghatározni. A százalékok alapján adják az osztályzatot, valamint ebből kell kiszámolni a felvételi pontokat. A jeleshez középszinten 80 százalékos, emelt szinten 60 százalékos eredményt kell elérni, míg az elégségeshez mindkét szinten 20 százalékot. Ugyanakkor az elégséges minősítés eléréséhez nem elég az összesen legalább 20 százalékos eredmény, hanem minden vizsgarésznél el kell érni legalább 10 százalékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik