Pénzügy

Két iskola kevesebb tételt kapott

Két iskolában kevesebb tétel volt, mint ahány diák írásbeli érettségi vizsgát kívánt tenni magyar nyelv és irodalomból hétfőn reggel; a hiányt pótolták, s ezekben az intézményekben is rendben elkezdődhetett az írásbeli.

Sipos János, közoktatási helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta, hogy két vidéki iskolából jelezték, hogy kevesebb írásbeli feladatcsomagot kaptak, mint ahány diák vizsgázna. Az egyik középiskola saját maga pótolta a hiányt a vizsga megkezdése előtt, míg a másik intézmény az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) regionális szervezetétől kért segítséget a sokszorosításhoz, ott néhány perces csúszással kezdődtek az írásbelik egy csoportban. Hozzátette: ebben az iskolában a diákok ennyivel tovább írhatják a dolgozatukat.

Sipos János közlése szerint a pótlás az egyik iskolában „huszonegynéhány”, míg a másik intézményben „néhány” diákot érintett. A többi intézményből nem jeleztek eddig problémát, „reméljük nem is volt” – mondta a helyettes államtitkár, aki utalt arra, hogy hétfőn 1234 középiskolában folyik vizsga emelt és középszinten.

A szaktárca közleménye szerint hétfőn középszinten 91 340-en, emelt szinten 6251-en vizsgáznak magyar nyelv és irodalomból. Magyarból mint idegen nyelvből középszinten 54 vizsgázó, emelt szinten 7 vizsgázó ad számot tudásáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik