Pénzügy

Regisztrációs levelet kapnak a felvételizők

Postázták a regisztrációs leveleket, amelyek segítségével a felvételizők ellenőrizhetik nyilvántartott adataik helyességét.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) regisztrációs levelében arról értesíti a felvételizőket, hogy a beküldött “A” lap alapján található személyes adatokat és a jelentkezéseket milyen adatokkal és milyen iktatószámon tartják nyilván. Ezzel a felvételizők ellenőrizhetik azokat, és még időben kérhetik az egy esetleges adatrögzítési hiba korrigálását. Amennyiben valaki módosítani szeretné valamely személyes adatát vagy még változtatna a jelentkezési sorrenden, akkor a levél hátoldalán lévő útmutatást követve elektronikusan (az e-ügyintézésben) vagy levélben megteheti.

A Diákigazolvány Ügyfélszolgálat levele

Azok a jelentkezők, akik “A” lapjukon igényeltek diákigazolványt, “diákigazolványos levelet” is találnak a regisztrációs levelük mellett. Ha ehhez a levélhez egy csekk is tartozik, akkor minden rendben van a diákigazolvány igényléséhez szükséges adataiddal. A diákigazolvány “árát” – azaz a mellékelt csekket – azonban nem most, hanem csak majd akkor kell befizetni, amikor a jelentkezők megkapják a sikeres felvételiről szóló értesítésüket, de legkésőbb 2006. augusztus 5-ig. Akik elvesztik a csekket, azok szeptemberben, a beiratkozáskor az intézményben új igénylőlap kitöltésével is kérhetnek diákot.

Ha valami nincs rendben a diákigényléshez szükséges adatokkal, akkor arról értesít a levél. Előfordulhat, hogy hiányzik vagy nem megfelelő formátumú a fénykép, illetve az aláírás kilóg a keretből. A kapott lapon az igénylők pótolhatják a hiányosságokat, amit vissz akell küldeniük a Diákigazolvány Ügyfélszolgálatnak. Amint ez a válaszlevél megérkezik az ügyfélszolgálathoz, postázzák a diákigazolvány költségeiről szóló csekket.

Értesítés a hiányzó befizetésekről

Akik befizetésről szóló értesítőt is találnak a borítékban, azok az OFIK nyilvántartása szerint nem fizették be felvételi eljárási díj egy részét vagy egészét. A jelentkezések azonban csak akkor érvényesek, ha ezeket a díjakat befizették. AZ OFIK ebben a levélben részletezve tünteti fel, hogy miben áll a felvételiző tartozása.

Mivel a befizetések feldolgozását 2006. március 24-ével zárták, előfordulhat, hogy most olyan tartozásról kap valaki értesítést, amelyet már rendezett. Ebben az esetben a regisztrációs levél kézhezvételétől számított 8 napon belül postai úton el kell küldenie az OFIK-hoz a befizetést igazoló dokumentumot a felvételiző személyes adataival, iktatószámmal és aláírásával együtt

A levélhez mellékelt csekket csak akkor kell feladni, ha valaki valóban nem fizette be a feltüntetett hiányzó összeget vagy nem tudod igazolni a befizetést. Ha a felsőoktatási intézmény még nem dolgozta fel a jelentkező beküldött “B” lapját, akkor ez a jelentkezési hely “nem feldolgozott” megjegyzéssel szerepel a levélen, azaz az OFIK még nem tudta megvizsgálni, hogy ahhoz a jelentkezési helyhez tartozik-e befizetés. Amennyiben ennél/ezeknél a jelentkezés(ek)nél befizetési hiányosság merül fel, arról később értesítenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik