Pénzügy

Megkezdődtek az érettségi vizsgák

A nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgák rendben megkezdődtek péntek reggel a középiskolákban – közölte az oktatási tárca az MTI-vel. A tételeket a legnagyobb biztonságban juttatták el az iskolákba.

A diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról. A szaktárca közleménye szerint emelt szinten összesen 342, középszinten 199 diák vizsgázik horvát, német, román, szlovák, szlovén és szerb nyelvekből. A vizsgák hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak.

Az idei érettségi vizsgákat a tételek tavalyi, idő előtti nyilvánosságra kerülése miatt szigorított biztonsági intézkedések mellett szervezik. Az idén minden szinten minden tárgyból több egymással egyenértékű feladatsor készült, s sorsolással választják ki a végső feladatsort. A vizsgatételek a lehető legkésőbbi időpontban, a vizsganap reggelén kerültek ki az iskolákba, addig az őrzésük az illetékes körzetközponti jegyzők feladata volt. A tételeket tartalmazó biztonsági tasakokat a vizsgák előtt harminc perccel lehetett felbontani, s erről jegyzőkönyv készült. A tételeket a tantestület három tagjából álló bizottság előtt kellett a pénteki vizsgák előtt felbontani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik