Pénzügy

Indul a munkavállalói képzési kártya?

admin
admin

2006. 04. 27. 17:00

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) stratégiai partnerek a szakképzésben - hangoztatta Szűcs György, az IPOSZ elnöke és Szilágyi János, az MKIK szakképzési igazgatója csütörtökön a két szervezet országos konferenciájának szünetében tartott sajtótájékoztatón.

A kétnapos konferencián értékelték a 2005-ben kötött IPOSZ-MKIK szakképzési együttműködési megállapodást. Szűcs György elmondta: a gazdaság szereplőinek nagyobb szerepet kellene betölteniük a szakképzésben, hogy a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő tudást kapjanak az oktatásból kikerülők.

Szilágyi János emlékeztetett arra, hogy a kamara 16 szakma képzését gondozza együttműködve az érdekképviseletekkel, köztük az IPOSZ-szal. Az MKIK és az IPOSZ vezetője egyetértett abban, hogy nemcsak az iskolarendszerű szakképzésben kellene a gazdaság szereplőinek állami feladatot kapniuk, hanem a felnőttképzésben is.

A tájékoztatón Kordás László, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) politikai államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tárca már kidolgozta a munkavállalói képzési kártya koncepciót, amelyet a társadalmi partnerekkel a közeljövőben megvitatnak. Elképzelések szerint a munkavállalói képzési kártyán a felnőttképzésben megszerezett különböző szintű végzettség és a hozzá tartozó jogosultság szerepelne.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.