Pénzügy

Kutatóorvos nyerte a CEU vezetői ösztöndíját

A CEU Business School a múlt hónapban ösztöndíjpályázatot hirdetett fiatal közép- és felsővezetők számára. A pályázat nyertese egy magyar kutatóorvos, aki részt vehet az iskola Executive MBA (IMM) képzésén.

A múlt hónapban meghirdetett Executive MBA programra szóló 42 000 euró összértékű ösztöndíj nyertese Dr. Schwab Richárd, a Racionális Hatóanyagtervező Laborok KKK és a Humán Biotechnológiai KKK ügyvezető igazgatója lett. A CEU ösztöndíját a magyar vezetőképzés érdekében hozták létre. Az ösztöndíj megalapításában az állami és a gazdasági szféra fogott össze: a tandíj nagy részét három minisztérium, egy magyar vállalkozó alapítványa és az iskola végzett hallgatói finanszírozzák. A nyertesnek a tandíj egynyolcadát kell előteremtenie.

„Elsődleges érdek a fiatal magyar vezetői réteg felzárkózása a nemzetközi élvonalhoz, ezért alapítottunk ösztöndíjat a szponzorok segítségével. Nagyon komoly, felkészült pályázati munkákat kaptunk, és érdekes, elhivatott szakemberekkel találkoztunk az interjúk során” – mondta Dr. Pártos Ferenc, a CEU Business School dékánja.

A kiválasztás során a pályázóknak többek közt esszét kellett írniuk arról, hogy milyen lehetőségeket látnak Magyarország, illetve saját vállalkozásuk versenyképességének javítására. A bírálat során figyelembe vették eddigi szakmai pályafutásukat és a megpályázott programon tanultak felhasználási lehetőségeiről szóló elképzeléseiket is.

A szponzorok – a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium, a Demján Sándor Alapítvány, a CEU Business School és végzett hallgatói –, a Menedzserek Országos Szövetsége, valamint a magyar gazdasági újságírás jeles képviselőiből álló zsűri az írásban beadott pályázatok, valamint a személyes meghallgatás értékelése után hozta meg döntését.

A CEU Business School programja nemzetközi elismerést is kapott. A Financial Times 2005. október 24-én jelentette meg a világ összes Executive MBA kurzusát értékelő rangsorát, melyen a CEU Business School programja a kelet-közép-európai üzleti iskolák közül az első helyen szerepel. Az intézmény – vezető amerikai és nyugat-európai iskolák társaságában – a régióból egyedüliként szerepel a legjobb húsz között: partneregyetemeivel közösen nyújtott Executive MBA képzése a 16. helyezést érte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik