Pénzügy

Újabb cég a törvénysértők internetes feketelistáján

admin
admin

2006. 04. 13. 16:50

A Liga Szakszervezetek beszámolója szerint a mai napon jogerősen pert veszített a pétfürdői Nitrogénművek ZRt. A tavaly augusztusban rendkívüli felmondással, törvénytelenül eltávolított négy üzemi tanácstagot a bíróság ma visszahelyezte munkahelyére.

A Veszprém megyei Bíróság jogerős döntésében megállapította, a dolgozók által törvényesen választott üzemi tanács törvényi felhatalmazásánál fogva szót emelt, majd ezt követően bírósági eljárást kezdeményezett a vállalat jóléti célú ingatlanjainak jogsértő eladása ellen, hogy megakadályozza a törvénytelen ügyletet. A vállalat azonban rendkívüli felmondással fenyegette meg az üzemi tanácsot, ha nem áll el a bírósági pertől. Az üzemi tanács más konföderációhoz tartozó tagjai behódoltak, míg a Liga Szakszervezet tagjai kitartottak a munkavállalói igények képviselete mellett. Őket a munkáltató rendkívüli felmondással kirúgta. Bár a bíróság már első fokon elítélte a céget, a nem jogerős döntést a Nitrogénművek Rt. arra hivatkozva nem hajtotta végre, mert már felvett dolgozókat az elbocsátottak helyébe.

A Liga Szakszervezetek reménye szerint Falussy Sándor , az üzemi tanács volt tisztségviselője, a Nitrogén Összefogás Szakszervezet elnöke és tisztségviselő társai számára a jelenlegi jogerős ítélet elég támaszt ad, hogy a munkáltató ez alkalommal végre is hajtsa a rendelkezéseit.

A Liga Szakszervezetek a Fekete Könyvébe vezeti az esetet. A szervezet év elején hozta nyilvánosságra internetes feketelistáját, ahol azokat a cégeket szerepeltetik, amelyek bizonyíthatóan megsértették a munkavállalók jogait.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.