Pénzügy

Regionális szerepekben a Sara Lee vezetői

admin
admin

2006. 04. 04. 15:32

A Sara Lee Kávé és Tea Rt. elnökének és két vezetőjének regionális feladatokkal bővült a munkája.

Kibővült a felelősségi köre Dr. Seres Tibornak, a Sara Lee Kávé és Tea Rt. elnök-vezérigazgatójának, aki a hazai cég vezetése mellett a cseh Sara Lee leányvállalat igazgatóságának is elnöke lett, illetve operatív szinten vezeti a Kávé és Tea kiskereskedelmi üzletágakat a magyar, a cseh, a szlovák, a román, a bulgáriai, és szlovéniai piacokon. Seres Tibor ezen pozíciójában felelős a fenti országok üzleti stratégiájáért és eredményességéért.

Seres Tibor 2000. január óta tölti be a magyar forró ital piac vezető szereplőjének, az egyebek mellett a Douwe Egberts, Omnia, Pickwick és Sir Morton márkáiról ismert Sara Lee Kávé és Tea Rt. elnök-vezérigazgatói tisztét. Ezt megelőzően 3 évig a United Biscuits Hungary/Győri Keksz vezérigazgatója volt, és 5 éven át értékesítési és marketing igazgatóként a Heinz Kecskeméti Konzervgyár Rt.-ben tevékenykedett. Címzetes egyetemi tanár, és az MTA Marketing Bizottságának a tagja.

További országokat kapott felelősségi körébe Andrássy Gábor, a a cég logisztikai igazgatója a közelmúltban, így a magyar és a cseh logisztikai terület vezetése mellett Lengyelország illetve a balkáni országok disztribúciós áruellátását is felügyeli. Az új közép-kelet európai logisztikai igazgató 2005. szeptembere óta a Sara Lee Kávé és Tea Rt. logisztikai vezetője, és feladatainak kibővülése előtt ugyanitt a magyar és a cseh Kávé és Tea kiskereskedelem, a Vendéglátóipari és a Háztartási és Testápolási üzletágak logisztikájának felügyeletét végezte. Az igazgató a Sara Lee-t megelőzően a Szikra Nyomda Rt-ben dolgozott hasonló pozícióban, valamint évekig a Malév Rt. és a Vodafone Hungary teljes logisztikai vezetéséért felelt.

A cég Háztartási és Testápolási részlegének közép-kelet-európai elnöki tisztje mellett Tassos Panayotopoulos felelősségi köre kibővült Oroszország, az ex-FÁK országok, Románia és Szlovénia Háztartási és Testápolási Divíziójának felügyeletével. Panayotopoulos új igazgatói pozíciójában felelős az országok üzleti eredményéért, a helyi vállalatok és disztribútorok felügyeletéért. Tassos Panayotopoulos ezt megelőzően a Sara Lee Coffee and Tea Görögország ügyvezető igazgatója volt, valamint a Sara Lee Hungary Kávé és Tea Kft. Kiskereskedelmi Értékesítési Igazgatójaként dolgozott. A Sara Lee-hez történő csatlakozása előtt a szakember a Nestlé Görögország Marketing Igazgatója volt, és a Rekitt Benckiser-nél töltött el néhány évet National Account Managerként. MBA diplomáját Görögországban, egyetemi Marketing MSC másoddiplomáját pedig Skóciában szerezte meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.