Pénzügy

Munkaügyi razziák: eljárás 20 külföldivel szemben

admin
admin

2006. 03. 23. 22:09

Hatvanmillió forintnyi munkaügyi bírságot szabtak ki, és húsz külföldi állampolgárral szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást a fővárosi és környékbeli építkezéseken tartott razziákon.

A március 22-23-án végrehajtott munkaügyi, idegenrendészeti és közrendvédelmi akcióban a határőrök mellett a munkaügyi felügyelőség, a rendőrség, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai vettek részt – írta közleményében Kovács Iván alezredes. A rendészeti hatóságok 215 munkáltatónál 1 300 munkavállalót ellenőriztek. Húsz román és ukrán állampolgár ellen a határőrség kezdeményezett szabálysértési eljárást, a munkaügyi felügyelőség 420 munkavállalónál állapította meg, hogy írásos munkaszerződés, illetve bejelentés nélkül dolgoztak. A megállapított jogsértések miatt a hatóságok 60 millió forint munkaügyi bírságot szabtak ki, a külföldiek szabálytalan foglalkoztatása miatt pedig 16 millió forint befizetésére kötelezték a munkaadókat.

A feketemunka felszámolásáért indított kormányprogramban a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény szigorító módosításai ez év január elsején léptek hatályba. A száz fővel megerősített munkaügyi ellenőrző szervezet célzott vizsgálatokat tart az idei évben, többek között az építkezéseken is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.