Pénzügy

A felsőoktatási felvételi eljárás menete

admin
admin

2006. 03. 21. 15:15

2005. december 15.
Megjelenik a Felsőoktatási felvételi tájékoztató.

2006. január 15.
Jelentkezés a keresztféléves képzésekre (régi képzési rendszerű szakok is lehetnek)

2006. január második fele
Megjelenik a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése: minden olyan információ, ami a korábbi tájékoztatóban valamely okból nem szerepelt.

2006. február 15.
A jelentkezési határidő a felsőoktatási intézményekbe és az érettségire. A jelentkezési nyomtatványok beadása és vele együtt a felvételi eljárás díjainak befizetése. Egy “A” lap benyújtása az Országos Felsőoktatási Információs Központhoz, és legalább egy, de jelentkezési hely vonatkozásában korlátlan számú “B” lap beadása a megjelölt intézményekhez. Az e-felvételi jelentkezés határideje ugyanez. Hibás jelentkezés esetén a felvételiző hibajavító lapot kap az OFIK-tól, amelyet helyesen kitöltve vissza kell küldeni.

2006. április vége
Az OFIK minden jelentkezőnek regisztrációs lapot küld, amely visszaigazolja a jelentkezést. Ez az igazolás ad érvényes, szabad utat a felvételihez.

2006. május-július
Érettségi, illetve alkalmassági és gyakorlati vizsgák lebonyolítása.

2006. július 11.
Adatmódosítás, az esetleges változtatási kérelem és a felvételi eljáráshoz szükséges dokumentumok (érettségi bizonyítvány, többletpontokra jogosító bizonyítványok, igazolások) beadásának határideje.

2006. július vége
A felvételi ponthatárok meghatározása, és azt követően értesítés a felvételről vagy elutasításról. A döntésnél csak a pontszámot lehet figyelembe venni. Aki eléri a ponthatárt, azt fel kell venni, aki nem éri el, azt nem lehet felvenni felsőoktatási intézménybe.

2006. augusztus
Nyári felvételi – ha az egyetemek és főiskolák akarnak ilyet hirdetni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.