Pénzügy

Bérmegállapodás a belügyi tárcánál

admin
admin

2006. 03. 20. 16:34

Aláírták a belügyi dolgozók 2006. évi személyi juttatásairól szóló megállapodást hétfőn Budapesten. A dokumentumot a belügyminiszter és a Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalát alkotó nyolc szakszervezet vezetői látták el kézjegyükkel.

A megállapodás alapján a belügyi hivatásos állomány illetményalapja már január 1-jétől az ezt megelőző 35 ezer forintról 36 800 forintra emelkedik. Ez az az alap, amit a végzettség és a munkaviszony, valamint egyéb tényezők alapján megállapított módon felszoroznak, ez jelenti a munkabért. A megállapodás mintegy 60 ezer belügyi dolgozót érint.

A dokumentum tartalmazza, hogy a közalkalmazottak átlagosan 3,01 százalékos átlagos illetményfejlesztést kapnak. Emellett a háromévenkénti kötelező előresorolásból további 4700 forint illetményemelkedés jár, ami megegyezik az eddigi értékkel.

A köztisztviselői állomány jövedelme április 1-jétől 5,14 százalékkal emelkedik, a munkavállalók bére pedig 5,5 százalékkal lesz több április 1-jétől. Megemelkedik több juttatás értéke is, így a dolgozók négyezer forint helyett személyenként 4500 forint étkezési hozzájárulást kapnak, valamint a munkahelyi étkezési hozzájárulás a tavalyi nyolcezer forintról havi kilencezer forintra emelkedik. A ruházati költségtérítés a hivatásosok esetében 87 500 forintról 92 000 forintra, míg a köztisztviselőknél 70 ezerről 72 700 forintra nő. Az iskolakezdései támogatás minimális mértéke gyermekenként 14 500 forint lesz az idén, de helyi szinten lehet különmegállapodást kötni, a felső határ 18 400 forint.

A munkavállalói oldal vállalta, hogy a megállapodásban szereplő kérdésekben, témakörökben a 2006. év folyamán nem él a szakszervezeti nyomásgyakorlás eszközeivel, nem kezdeményeznek aláírásgyűjtést, illetve demonstrációt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.