Pénzügy

Újabb álláslehetőségek Németországban

admin
admin

2006. 03. 16. 07:25

Német nyelvtudással több szakmában keres munkavállalókat a bonni munkaügyi központ. A toborzást Budapesten a Foglalkoztatási Hivatalban tartják április 4-én, 5-én, 6-án.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján olvasható felhívás szerint a jelentkezéseket előzetesen a lakóhely szerinti megyei munkaügyi központokban kell leadni március 23-ig. A német munkahelyekre a vendéglátó és szállodaiparba keresnek dolgozókat.

Így elsősorban hölgy felszolgálók, valamint szakácsok, McDonalds-eladók, szobaasszonyok, bankett-pincérek, recepciósok jelentkezését várják. A recepciósoknál csak korlátozott számú álláshely áll rendelkezésre, elsősorban éjszakai szolgálatra. A bankett-pincéreknél és a recepciósoknál jó német és angol nyelvtudás szükséges.

Alkalmazási feltétel a 18-40 év között életkor, szakképesítés és legalább kétéves szakmai gyakorlat, valamint a büntetlen előélet. A szobaasszonyi és recepciós munkakörök kivételével a szakképesítést helyettesítheti három éves szakmai gyakorlat.

Németországban dolgozik a legtöbb magyar

A magyarok nyugati munkavállalásáról a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium legutóbb 2004-es adatokat közölt. Ezek alapján elmondható, hogy bár munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak magyarok az Egyesült Királyságban, Írországban, Svédországban, ezekben az országokban csak 4 ezer, 2 ezer, illetve 200 magyar vállalt munkát.

Ugyanakkor Németországban, illetve Ausztriában, ahol munkavállalási engedély szükséges, 17 ezer, illetve 14 ezer magyar dolgozott. Viszonylag magas, 1.100, illetve 900 volt azok száma akik Olaszországban, Hollandiában dolgoztak, néhány száz volt a Spanyolországban és Görögországban dolgozók száma. A többi régi európai uniós tagállamban száznál kevesebb magyar dolgozott az FMM adatai szerint.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.