Pénzügy

Vezetőváltások a HVB élén

Mint arról már múlt héten a Figyelő is hírt adott, Matthias Kunschtól Patai Mihály veszi át a HVB Bank Hungary vezérigazgatói posztját. A bank vezérigazgató-helyettese is visszavonul.

A több mint három évtizedes magyarországi tevékenység után április közepével adja át a vezérigazgatói stafétát a HVB Bank Hungary Zrt. élén dr. Matthias Kunsch. A szakember a nyugdíjkorhatár elérésével visszavonul. Posztját dr. Patai Mihály, az Allianz Hungária Biztosító Rt. volt elnök-vezérigazgatója veszi át 2006. április 15. napjával.

Dr. Patai Mihály a magyar pénzügyi szektor jól ismert szakértője. Patai Mihály az elmúlt tíz évben az Allianz Hungária Biztosító Rt. elsőszámú vezetője volt, amelyet megelőzően a Kereskedelmi Banknál, Washingtonban a Világbanknál és a magyar Pénzügyminisztériumban töltött be fontos pozíciókat.

A vezérigazgató helyettese, Doffek Ágnes, aki 1990 óta a bank vállalati üzletágáért felelős, elérve a nyugdíjkorhatárt, szintén úgy határozott, hogy visszavonul. Vezetése alatt a bank legjövedelmezőbb divíziója, a vállalati üzletág elismert és tekintélyes partnerévé vált a magyar és nemzetközi vállalatoknak. Doffek Ágnest 2006. április 15. napjától Radványi Ágnes követi pozíciójában, aki 1992 óta dolgozik a Banknál, és az utóbbi 7 évben a vállalati értékesítés ügyvezető igazgatójaként volt aktív résztvevője az üzletág sikeres irányításának. Az elért piaci részesedés, és a területen dolgozó munkatársak felkészültsége biztos alapot nyújt a bank e meghatározó területének további fejlődéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik