Pénzügy

Szakértők segítik a felsőoktatás átállását

admin
admin

2006. 01. 25. 13:27

Bologna-tanácsadók program indul februártól az új felsőoktatási képzési szerkezetre történő átállás jegyében, a tervek szerint hét képzési területen alakulnak szakértői munkacsoportok – közölte a szaktárca.

Sok más szakmai szervezettel együtt a Bologna Tanácsadói Hálózat a képzőintézmények és a munkaadók közötti széles körű párbeszéd folytatását tűzte ki célul. Az Európai Képesítési Keretet 2006-ban vezetik be, és kidolgozásában nagy szerepet kap a munkaadói oldal, ezzel is elősegítve azt az igényt, hogy a hallgatók megfelelő szaktudással kerüljenek ki az első ciklusú (bachelor), a második ciklusú (master) vagy a harmadik ciklusú (PhD) képzésekről.

A Bologna-tanácsadók program keretében az egyes képzési területeken szakértői munkacsoportok alakulnak, amelyekben a felsőoktatási intézmények szaklétesítésekkel foglalkozó szakértői és a munkáltatói oldal felkért szakértői vesznek részt. A projekt célja technikai és szakértői segítségnyújtás a képzési és kimeneti követelmények megalkotásához a bachelor- és mesterképzéseknél.

Az egyes szakterületek és a munkáltatói oldal résztvevőinek felkérése után a munka február közepén egy informáló, felkészítő, feladatkijelölő minikonferenciával indul. Ezután az egyes szakterületek a már elkészült anyagok utólagos elemzéséből leszűrt tanulságok és a szakterületre jellemző nemzetközi tapasztalatok, valamint a munkáltatói oldal véleményének ismeretében egy első vázlatot készítenek a mesterszintű képesítési és kimeneti követelményekről.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.