Pénzügy

Hibás felvételi csekkek kerültek forgalomba

admin
admin

2006. 01. 12. 17:24

Elképzelhető, hogy 3 helyett 30 ezer forintot kér a postás a felvételizőktől. Tévedésből egyes csekkekre eggyel több nullát írtak.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) felhívja az idei felvételi keretében a felsőoktatásba jelentkezni szándékozók figyelmét, hogy néhány csekken 3000 forint helyett 30 000 forintot tüntettek fel – közölte Roberts Éva csütörtökön az MTI-vel.

Az eljárásban a B jelű lappal befizetendő díj 3000 forint, ennek az összegnek kell szerepelnie a csekken. Amennyiben nem ezt az összeget találják rajta a jelentkezők, cseréltessék ki a jelentkezési lapot a vásárlás helyén – írta a tájékoztatási igazgatóhelyettes az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az OFIK csütörtökön kapott tájékoztatást néhány forgalmazótól, hogy a 3000 forint helyett néhány csekken 30 000 forintot tüntettek fel. Az OFIK megkeresésére az illetékes nyomda azt a tájékoztatást adta, hogy az utolsó szállítmányba hibásan nyomtatott csekkel ellátott B jelű lapok kerültek.

Az OFIK azonnal megkezdte a raktáron és a boltokban lévő jelentkezési lapok felülvizsgálatát. Előzetes adatok szerint mindössze néhány száz hibás lap van jelenleg forgalomban az utolsó szállítmányból. Ezek visszahívását és az elárusító helyek tájékoztatását azonnal megkezdték, a raktáron lévő mennyiség felülvizsgálata folyamatban van – olvasható a közleményben. A felsőoktatási intézményekbe február 15-ig lehet jelentkezni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.