Pénzügy

Ismét egy golfozó keresett a legjobban

A Ferrari-val Michael Schumacher az idei évben az esetek nagy részében a nem tudott beleszólni az első helyekért vívott harcba, és a kereseti listán is akárcsak tavaly megelőzte az első számú golfozó – írja a Financial Times Deutschland.

A Sid hírügynökség által összeállított lista szerint Tiger Woods 77 millió eurót keresett. Ezzel toronymagasan ő a legjobban megfizetett sportoló, messze lekörözve a német hétszeres Forma 1-es világbajnokot. Michael Schumacher ugyan idén csak egyetlen egy futamot nyert a Ferrari-val, ám a bankszámlája így is 58 millió euróval hízott. Érdekes módon a pontvadászatot megnyerő Fernando Alonso ennek az összegnek csak az egytized részének, mintegy 6 milliónak örülhetett. Akárcsak a több sportolónál Schumacher-nél is jócskán kiegészül a munkáltató által biztosított 38 milliós bevétel: reklám illetve szponzori bevételek, valamint a rajongóknak eladott emléktárgyak mintegy 20 millióval dobták meg vagyonát.

Németországban még így is magasan a legtöbbet keresi Schumi a sportolók között. Ráadásul a második helyen az öccse, Ralf szerepel (17 millió), míg az NBA-ben szereplő Dirk Nowitzki a harmadik (10,5 millió).

A focisták kereseti listáját nagy előnnyel a Real Madridban légióskodó David Beckham vezeti. Az angol középpályás 27,5 milliót eurót keresett idén, és a lista második helyén egy csapattársa, Ronaldo (19,5 millió) szerepel.

Nemzetközi szinten Woods és Schumacher mögött az Atlanta Falcons nevű amerikai focicsapat sztárja Michael Vick (32 millió euró) megelőzte az NBA egyik legnagyobb sztárját, a Miami-t erősítő Shaquille O’Neal-t (28,5 millió). A nőknél Maria Sharapowa a maga 15,5 millió eurójával a listavezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik