Pénzügy

Százezrer magyar dolgozik távmunkában

admin
admin

2005. 12. 14. 14:11

A jövőre elkészülő Távmunka nagy kézikönyve és a közszféra rugalmas átalakítása tovább népszerűsítheti a távmunkát.

Jövő év elején elkészül a Távmunka nagy kézikönyve – jelentette be Simon Gábor országgyűlési képviselő, a Távmunka Tanács elnöke a napokban megrendezett IV. Országos Távmunka Konferencián. A könyv segítheti, hogy a jelenleg a távmunkában foglalkoztatott 100 ezres dolgozói létszám tovább szaporodjon. Az elnök elmondta, hogy a dolgozói érdekvédelem szabályozására, az önfoglalkoztató távmunkás jogi definíciójának megalkotására, a szabályozási környezet folyamatos frissítésére van szükség ahhoz, hogy az e-munkahelyek száma szaporodjon. Simon Gábor hozzátette, hogy a jövő évi teendőik között a képzési tervek kidolgozása, a vállalatok felé való tájékoztató jellegű kommunikáció, valamint az infokommunikációs eszközök fejlesztése is szerepel.

Simon szerint az elmúlt három évben a távmunkapályázatok segítségével közel 3000 új munkahely jött létre.

Az atipikus foglalkoztatási forma elterjedésének érdekében a közszférában is lehetővé tennénk a távmunkát, ami feltehetően az ellenőri, adatfelmérési és adatbeviteli jellegű munkák esetében lesz bevezethető, így például a munkaügyi ellenőröknél vagy a statisztikai hivatalban – mondta Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter. A távmunka lehetősége feltehetően a munkaügyi központokban és kirendeltségekben is megteremthető lesz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.