Pénzügy

A magyar dolgozók elégedettek a munkájukkal

admin
admin

2005. 12. 11. 10:40

A magyar dolgozók körében tízből négy alkalmazott határozottan gyengének tartja a fizetését összehasonlítva más, az iparágon belüli cégeknél elérhető jövedelemmel - derül ki a Mercer Kft. munkavégzéssel kapcsolatos felméréséből.

A közlemény szerint a Mercer tanácsadó cég a 2005. szeptember és november közötti időszakban készített felmérésének célja, hogy feltárja a munkával összefüggő személyes benyomásokat, a dolgozók és feletteseik közti informális és formális kapcsolatok jellemzőit, a munkahelyi légkört, valamint e tényezőknek a teljesítményre, egyéni motivációra gyakorolt hatását.

A megkérdezettek általában elégedettek munkájukkal, szervezetükkel és munkakörülményeikkel. Minden tíz válaszadóból hat igazán elkötelezett saját munkájával, munkahelyével kapcsolatban. Viszont kevésbé elégedettek az alkalmazottak a vállalaton belüli karrierlehetőségeiket, valamint képzési, továbbfejlődési lehetőségeiket illetően.

A kutatás másik célja a dolgozói elkötelezettségre ható dimenziók feltárása volt, amelyek közül az alábbi 5 faktor bizonyult meghatározónak: a termékek és szolgáltatások minősége, a személyes fejlődés lehetősége, a méltányosság és nyílt kommunikáció, a munkaszervezeten belüli hierarchikus szintek pontos kialakítása és a munkaköri szerepek tisztázása, illetve a juttatások. A felmérésben cégek, állami intézmények vettek részt.

A 102 kérdésből álló kérdőívet számos vállalat több mint ezer vezető és nem vezető beosztású dolgozója töltötte ki országszerte. A résztvevő szervezetek 41 százaléka az ipari szektorban tevékenykedik, 32 százaléka kereskedelemmel foglalkozik, 16 százaléka a csúcstechnológia területén található, 11 százalék pedig a szállítással, logisztikával foglalkozó vállalatok közül került ki – áll a közleményben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.