Pénzügy

Novemberben 7 milliárdos közmunkaprogram indul

Hat hónapon át 24 ezer embernek biztosít munkalehetőséget a novemberben induló, hétmilliárd forintos közmunkaprogram – közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Bizottság alelnöke pénteken, miskolci sajtótájékoztatóján.

Gúr Nándor beszámolt arról, hogy 353 pályázat kap támogatást, ez több mint ezer önkormányzatot jelent az országban. A hétmilliárd forintos közfoglalkoztatási projekt három minisztérium összefogásával november közepén indul és hat hónapig tart, ez idő alatt 24 ezer ember számára biztosít munkalehetőséget.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 14 százalékos részesedéssel 900 millió forintot kap a keretből.
Gúr Nándor közölte: az ötvenöt nyertes pályázatnak köszönhetően a megyében 3300 embert érint a „téli” közmunkaprogram. Elmondása szerint olyan települések is lehetőséget kaptak, amelyek eddig nem jutottak forráshoz, „például Miskolc, ahol 400 főt foglalkoztatnak majd”.

Kifejtette: a pályázat kiírásakor nem korlátozták a munkavégzés jellegét, így minden, a működési körükbe tartozó ügyben pályázhattak az önkormányzatok és az önkormányzati közösségek.

Gúr Nándor a feketemunka felszámolásával kapcsolatban szólt arról, hogy már 220 ezer alkalmi munkavállalói könyvet váltottak ki az országban, ez a szám csaknem kétszerese a korábbi évek adatainak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik