Pénzügy

Harmadával nőtt a pályakezdő munkanélküliek száma Békésben

Közel 33 százalékkal növekedett, az előző esztendő hasonló időszakához képest a pályakezdő munkanélküliek száma Békésben - derül ki megyei munkaügyi központ október havai adataiból.

Kristóffyné Szász Etelka, a megyei munkaügyi központ igazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy növekedett a pályakezdő fiatalok körében a munkanélküliek száma, ám ezt a magas arányt annak tulajdonítja, hogy októberben induló Start-program miatt, azok a munkáltatók, akik kedvezményesen kívántak foglalkoztatni pályakezdő fiatalokat, előbb regisztráltatták őket a munkaügyi központokban. Az adatok szerint október hónapban 2 311 fiatal pályakezdőt tartottak nyilván, szemben az egy évvel ezelőtti 1 739 fővel A helyettes vezető bízik abban, hogy ez a magas arány a következő hónapokban jelentősen csökkeni fog, mert információi szerint az adóhivatalokban tömegesen váltják ki a fiatalok a Start-kártyákat.

Egy év alatt közel nyolc és fél százalékkal növekedett a regisztrált munkanélküliek száma Békésben. Tavaly októberben 16 695, az idei év őszén pedig már 18 113 fő jelentkezet a megyei munkaügyi kirendeltségein.

Az előző esztendő hasonló időszakához képest viszont 18,41 százalékkal növekedett az állásbejelentések száma a kirendeltségeken, sőt több mint 28 százalékuk, összesen 1 465-en tudtak a munkaügyi központ segítéségével elhelyezkedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik