Pénzügy

Somogyban ki kell fizetni a 13. havi béreket

admin
admin

2005. 11. 11. 11:38

Jár a rendőröknek a tavalyi évre ki nem fizetett 13. havi illetményük; ezt mondta ki határozatában a másodfokon eljáró Somogy Megyei Bíróság.

Varga Rita szóvivő pénteken az MTI-nek elmondta, hogy az elsőfokú bíróság az azóta történt jogszabályváltozásokra hivatkozva elutasította a három rendőr keresetét, ezt másodfokon, jogerős ítéletében a megyei bíróság csütörtökön megváltozatta.

A bíróság a határozatában kimondta, hogy a megyei rendőr-főkapitányságnak a fennmaradó tizenegy-tizenketted részt, illetve ennek kamatait ki kell fizetni. A jogszabályi változások eredményeként ugyanis januárban két teljes havi fizetés járt volna: a tizenharmadik havi pluszjuttatás utólag, az időközben bevezetett „nulladik havi” pedig előre.

Varga Rita közölte: a bíróság arra kötelezte az alperes megyei rendőr-főkapitányságot, hogy 15 napon belül fizesse ki a 2004. évre járó, egyenként 130 000 forintot. Ennek megfelelően várhatóan annak a több mint 100 somogyi rendőrnek is megítélik az elmaradt 13. havi illetmény kifizetését, akiknek már folyamatban van a perük a megyei bíróságon. Rajtuk kívül eddig további mintegy félezren fordultak ugyanilyen keresettel a bírósághoz. Hasonló perekben az országban már másutt is született jogerős ítélet, s szintén a rendőrök keresetének adott helyt a bíróság.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.