Pénzügy

Teljesítményarányos béremelést kapnak a rendőrök

A rendőrség és a határőrség hivatásos végrehajtói állományának bruttó illetménynövekedése jövőre eléri a 14 százalékot – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön Budapesten.

A miniszterelnök közölte: ez az illetménynövekedés nem átlagos, hanem differenciált lesz. Ötszázalékos illetményalap-növekedést mindenki kap, de a többi forrást már eltérően állapítják meg, a többi közt a teljesítmények arányában. A fegyveres testületeknél általában januári illetményemelés várható, ez éves viszonylatban 4-5 százalékot meghaladó növekedést fog eredményezni – mondta a kormányfő a rendvédelmi szervek vezetőinek állománygyűlésén.

A rendőrségnél és a határőrségnél januárban bevezetik a szolgálatiidő-pótlékot mindazok számára, akik legalább tíz év szolgálatban eltöltött idővel rendelkeznek. Ők havonta bruttó 5-10 ezer forintot kapnak, e döntés közel 32 ezer embert érint – tette hozzá.

Bevezetik a közterületi pótlékot is, ez 13 ezer hivatásos állományú rendőrt érint, ők ezért havonta bruttó 16,5 ezer forintot kapnak. Ugyanekkora összeggel kap többet havonta határrendészeti pótlékként 8,5 ezer határőr is – tudatta Gyurcsány. Megerősítette korábbi közlését, ami szerint a rendőrség még ebben az évben ezer új autót kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik