Pénzügy

Műegyetemi Állásbörze: gépész- és villamosmérnökök keletje

2005. október 26-27-én, a BME Központi épületében huszonegyedik alkalommal rendezik meg Magyarország és a régió legnagyobb integrált felsőoktatási állásbörzéje, a Műegyetemi Állásbörze.

Idén ősszel 121 vállalat (95 cég kiállítóként, a helyszínen, 26 vállalkozás hirdetőként), több mint 3,5 ezer állásajánlattal várja az ország egész területéről érkező főiskolai, egyetemi hallgatókat és friss diplomás szakembereket a Műegyetemi Állásbörzén. A szervezők 6-7 ezer kilátogatóra számítanak.

Hatalmas érdeklődés mutatkozik a gépész, villamosmérnök és informatikus végzettségűek iránt – számoltak be a szervezők. Emellett jelentős számban keresnek műszaki menedzsereket és a közgazdászokat is. Bármilyen végzettséggel rendelkező hallgató találhat majd állásajánlatot, hiszen valamennyi szakterület képviselteti magát az állásbörzén.

A helyszínen, a Műegyetemi Állásbörze mindkét napján munkaügyi szakemberek állnak a munkát és választ kereső fiatalok rendelkezésére. Az érdeklődők próbainterjúkon vehetnek részt, amelyeken profi kiválasztási szakemberek „elemzik” az interjúzó viselkedését, előnyös és javítandó megnyilvánulásait, emellett tanácsokkal látják el őket. Lehetőség nyílik továbbá intelligencia és személyiségtesztek kitöltésére és grafológiai elemzésre is; logikai játékok, előadások, egyéni és csoportos tanácsadás, valamint számos egyéb, a felkészülést, elhelyezkedést segítő program várja a látogatókat. A cégelőadásoknak köszönhetően alaposabban megismerhetik azokat a vállalatokat, ahová pályázni szeretnének.

A 168 oldalas Állásbörze Kalauz nemcsak a rendezvényen megjelenő vállalatok állásajánlatait összegezi, hanem megtalálhatóak benne az alsóbb éves hallgatóknak szánt gyakornoki ajánlatok is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik