Pénzügy

Drágakőszállításra alkalmas csomagolás az érettségi tételeknek

Megerősített biztonsági intézkedések mellett kezdődnek meg pénteken az őszi érettségi vizsgák. A mostani érettségikre 36 685-en jelentkeztek és összesen 40 662 vizsgát szerveznek – közölte szerdán Magyar Bálint oktatási miniszter.

A miniszter elmondta: jelentősen lerövidítették a tételek előállításának és nyomtatásának idejét, a tételeket a körzeti jegyzői hivatalok segítenek elosztani, és őrzik is azokat. A múlt héten sorsolással kiválasztották az érettségi tételeket, egy hét alatt kinyomtatták és becsomagolták őket, és hétfőn kiszállították őket a körzetjegyzői hivatalokba.

Magyar Bálint bemutatott egy, az új biztonsági szempontoknak megfelelő tételt, amely speciális csomagolást kapott. Az eredetileg bankoknál alkalmazott csomagolást drágakő és készpénz szállítására fejlesztették ki. A tasakot nem lehet úgy felbontani, hogy azt vissza lehessen zárni, a kicsomagolási kísérletek azonnal meglátszanak a borítón. A csomagoláson az is szerepel, hogy kizárólag a címzett bonthatja fel, a vizsga előtt 30 perccel. Minden egyes tételen szerepel a szolgálati titok jelzés is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik