Pénzügy

Munkaerőpiaca megnyitásáról szavaz Svájc

admin
admin

2005. 09. 23. 14:47

Vasárnap népszavazáson döntenek Svájcban arról, hogy megnyissák-e az ország munkaerőpicát a 2004 májusában az unióhoz csatlakozott tíz új tagállam munkavállalói előtt. 2004 óta a 15 régi tagállam polgárai már álláshoz juthatnak az alpesi országban.

Szoros eredmény várható, a nagyobb pártok és a vállalkozói, munkavállalói szervezetek a korlátozásokkal és átmeneti időszak megszabásával érvényesítendő munkaerőpiaci nyitás hívei, míg jobboldal a szociális terhek emelkedésével, a munkahelyek elvesztésével riogat.

A szavazás eredménye befolyásolhatja Svájc és az EU viszonyát is, amennyiben az unió semmisnek tekintheti az érvényben lévő, közlekedésre, gazdaságra, munkaerőpiacra vonatkozó kétoldalú szerződéseket, ha a 4,8 millió szavazásra jogosult polgár úgy dönt, nem terjeszti ki a szabad munkavállalás jogát a kelet-európaiakra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.