Pénzügy

Pedagógiai kar Egerben

Az idei tanévben négy karon kezdődik meg az oktatás az egri Eszterházy Károly Főiskolán (EKF).

Ez azt jelenti, hogy a bölcsészettudományi, a gazdaság és társadalomtudományi valamint a természettudományi karok mellett megkezdődik az oktatás az önálló pedagógiai, pszichológiai- és tanárképzési karon is – közölte Hauser Zoltán, az intézmény rektora kedden Egerben.

Gyakorlatilag ez a kar tölti be a főiskola hagyományos profilját, a tanárképzést, hiszen néhány évvel ezelőtt még a nevében is tanárképző volt az egri főiskola. Ezzel együtt immár 10 ezer fölé emelkedik a hallgatói létszám. Ez azt jelenti, hogy 1990 óta megháromszorozódott az intézményben tanulók száma.

Az idén négyezer első évfolyamos hallgató kezdte meg tanulmányait, illetve összességében ugyanennyi a nappali tagozaton tanulók száma. A többiek levelező tagozaton, illetve távoktatás keretében sajátítják el a diploma megszerzéséhez szükséges ismereteket – mondta a rektor.

Az idei az utolsó év, amikor kétszakos tanárképzés folyik az intézményben. Ugyanis a többi felsősoktatási intézményhez hasonlóan az EKF is átáll az Országgyűlés által elfogadott, bár eddig ki nem hirdetett új felsőoktatási törvényben megfogalmazott lineáris képzésre.
Ezek szerint az Európai Felsőoktatási Térség követelményeinek megfelelően egy három éves alapképzés és egy arra épülő kétéves mesterképzés teljesítése szükséges majd egy egyszakos tanári diploma megszerzéséhez – mondta Hauser Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik