Pénzügy

10 millió füzetet adtak el a Tescóban

Véget ért a tanévkezdési hajrá, így most napvilágra kerültek az első eladási, illetve forgalmi adatok a tanszereladások tekintetében. A Tesco áruházláncokban az összes tanszerforgalom 10 százalékkal bővült idén 2004-hez hasonlítva.

Az idei iskolai szezonra több mint 2500 cikket kínáltak az iskolába készülő diákoknak az áruházakban. Ezek közül a sajátmárkás Tesco Gazdaságos tanszerek adták a forgalom nagy részét. Az idei tanszerválaszték 25 százalékkal bővült a tavalyi évhez képest, melyek között megtalálhatóak voltak a legolcsóbb termékektől kezdve a felsőkategóriás, drágább tanszerek is. Az árakat tekintve elmondható, hogy átlagosan 5 százalékkal voltak olcsóbbak az iskolakezdéssel kapcsolatos termékek a 2004-es évhez képest.

A tanévkezdési szezonban az iskolai füzetek voltak a legkeresettebbek. Ebből a termékcsoportból az idei évben közel 10 millió darabot adtak el a Tesco áruházakban. Közel 800 000 csomag rajzlap és írólap talált gazdára ebben az évben is, és iskolai csomagoló papírok, valamint a hátizsákok forgalma is jelentősen nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik