Pénzügy

Változások a Groupama Rt. vezetésében

A Groupama Biztosító Rt.-nél 2005. szeptember 1-től Oláhné Lengyel Judit tölti be a Nagyvállalati és bróker (NB) igazgatói pozíciót, Kurtisz Krisztián pedig a Lakossági és kisvállalkozói vagyonbiztosítási (LKV) igazgatói pozíciót.

Mindkét pozíció François Maresquier vezérigazgató közvetlen irányítása alá tartozik, aki 2003 óta vezeti a társaságot.

Oláhné Lengyel Judit 2004. februárjától a Groupama Biztosító Rt.-nél dolgozott, nem-életbiztosítási igazgatóként. A biztosítótársaságnál bekövetkezett szerkezetátalakítás révén az alkuszigazgatóságot és a nem-életbiztosítási igazgatóság nagyvállalati területét összevonták, amelynek igazgatóságát (NB) szeptember 1-től Oláhné Lengyel Judit vezeti. Új funkciójában hozzá tartozik majd a biztosítótársaság alkuszreferens-hálózata, valamint a vállalati vagyon- és szállítmánybiztosítás területei.

Kurtisz Krisztián korábban a Groupama Biztosító Rt.-nél a gépjármű-biztosítási igazgatói posztot töltötte be. A szerkezetátalakítás révén a gépjármű igazgatóságot és a nem-életbiztosítási igazgatóság lakossági és kisvállalkozói területét összevonták, amelynek igazgatóságát (LKV) szeptember 1-től Kurtisz Krisztián vezet. Új funkciójában hozzá tartozik majd a gépjármű- és vagyonbiztosítások állománykezelése és kárrendezése, valamint a gépjármű-, lakás- és kisvállalkozói biztosítási termékek fejlesztése és kockázat-elbírálása, valamint a központi ügyfélszolgálati funkciók irányítása is.

A Groupamát megelőzően Oláhné 12 évig a Zürich Biztosító Rt.-nél dolgozott, először a képviseleti iroda vezetőjeként és biztosítási brókerként, ezt követően az ipari biztosítási ágazat igazgatósági tagjaként (Strategic Business Unit Manager), majd az igazgatóság elnökének helyetteseként működött. Pályafutását az Állami Biztosító Nemzetközi Üzleti és Kárrendezési Főosztály kárrendező ill. kárrendezési csoportvezetőjeként kezdte, később – öt éven át – a Hungária Biztosító Rt. nemzetközi üzleti osztályának vezető-helyettese volt.

A Groupamát megelőzően Kurtisz a Generali Biztosítónál dolgozott vagyonbiztosítási inspectorként, majd az ARGOSZ és az UNIQA Biztosítóknál gépjármű kárrendezési osztályvezetői munkakörben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik