Pénzügy

Az oktatási tárca nem fizet az ismételt érettségiért

admin
admin

2005. 08. 18. 09:00

Az Oktatási Minisztérium tavaszi igéretével ellentétben mégsem fizetik vissza a korábban érettségizett, de a felvételi érdekében most is vizsgára kényszerített fiatalok vizsgadíját - értesült a Népszabadság.

A korábban érettségizett diákoknak fizetniük kellett az újraírt vizsgáért: ha szóbeli és írásbeli is volt, akkor hatezer, csak egy vizsgarész esetén négyezer, az informatika- és az emelt szintű nyelvi érettségiért pedig tízezer forintot. A tárca szerint nem volna etikus az adófizetők pénzéből fizetni azt, amikor a diákok javítani próbálnak jegyeiken, ennek ellenére márciusban ígéretet tett arra, hogy akik a jogszabályi változások miatt voltak kénytelenek újból érettségizni, azoknak visszafizeti a vizsgadíjat.

Ennek értelmében mintegy 20 millió forintot kellene visszatérítenie a tárcának. A rendelet azonban mind a mai napig nem készült el. A tárcánál a Népszabadsággal azt közölték: forráshiány miatt senki sem kapja vissza az újraírt érettségiért befizetett pénzét. Később hozzátették azt is: keresik a lehetőséget a pénz előteremtésére.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.