Pénzügy

Gazdaságimediátor-képzés indul

admin
admin

2005. 08. 18. 12:24

A Német-Magyar Képzőközpont a berlini Steinbeis Transfer-Institut International Business Law-val együttműködve gazdaságimediátor-képzést indít 2005 őszén.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamaránál induló képzések a gazdasági mediációval foglalkoznak, amely a peres eljárásokkal szemben egy alternatív, békés rendezési módot kínál fel a vállalati konfliktusok kezelésére. A konfliktusban érintett feleket a mediátor független harmadik félként (közvetítőként) irányítja és támogatja a konkrét konfliktus vagy vita megoldásában. A mediátor tevékenysége nagyfokú integritást, konfliktustűrő és -kezelő képességet, valamint megbízhatóságot igényel.

A gazdasági mediáció fő alkalmazási területét az osztályok közötti konfliktusok, az interkulturális problémák, a projektekhez kapcsolódó, vagy a vállalategyesítésnél vagy átszervezésnél, valamint a vállalatok között felmerülő problémák képezik.

Az egyhetes továbbképzéseken a mediáció alapvető, a gazdaság és a munka világában releváns módszereit és technikáit, a gazdasági mediáció alapvető szakismereteit, a konfliktus- és felismeréselméleti alapelveket, valamint interdiszciplináris és nemzetközi ismereteket oktatják, valamint szerep- és csapatjátékok is segítik megérteni a mediáció lényegét.

Az mediáció alkalmazása az Európai Unióban is kitűzött cél, az Európai Közösség által finanszírozott szolgáltatási szerződések általános feltételei közé már felvételre került. A németországi tapasztalatok szerint a vállalati konfliktusok mintegy 50 milliárd euró kárt okoznak a cégeknek, valamint a mediáció a peres eljárás egyharmadába kerül.

A FigyelőNet olvasói mediációs kérdésekben szakértőnkhöz, Lovas Zsuzsához fordulhatnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.