Pénzügy

Augusztus 12-ig tart a pótjelentkezés

Augusztus 12-ig kell beérkezniük a pótfelvételire elküldött jelentkezési lapoknak az adott felsőoktatási intézménybe. A nyári pótfelvételi eljárás „különleges volta és rövid határideje miatt" minden felvételiző csak egy intézménybe és egy szakra adhat be jelentkezési lapot.

Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) honlapjának (www.felvi.hu) tájékoztatása szerint pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel első menetben, illetve még nem adták be felvételi kérelmüket egyik felsőoktatási intézményhez sem. A külön erre a célra készült “nyári felvételi” felülnyomásos “A” és a normál eljárásban is használt “B” jelentkezési lapok az adott felsőoktatási intézménytől szerezhetők be térítésmentesen.

Mind az “A” jelentkezési törzslapot, mind pedig a “B” intézményi jelentkezési lapot közvetlenül a felsőoktatási intézményhez kell beadni. Utóbbihoz csatolni kell azokat az iratokat, bizonyítványmásolatokat, amelyeket az intézmény a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2005. című kiadványban megjelölt.

Valamennyi szak ponthatára megtalálható a FigyelőNet oldalain.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik