Pénzügy

Magyar informatikusokat képeznek Indiában

Világszintű oktatási programja keretében magyar friss diplomásokat toboroz indiai továbbképzésre a Satyam Computer Services – közölte a Világgazdaság érdeklődésére Suresh Nandihalli, a társaság budapesti fejlesztőközpontjának vezetője.

A negyedik legnagyobb indiai szoftvergyártó negyedévente a világ minden tájáról 1400, az informatikai tanulmányait befejező fiatalt visz hyderabadi oktatási központjába. Az első magyar csoportban harmincan utaznak majd ki képzésre, és a jövőben rendszeresen indulnak majd ötvenfős csoportok Magyarországról. Később elképzelhető, hogy a környező országokból is toboroz majd friss diplomás informatikusokat a társaság. Az indiai továbbképzést követően a magyar szakemberek főként a Satyam más országokban lévő központjaiban kapnak feladatot.

A magyar informatikusoknak nagyon jó az alaptudásuk az egyetem elvégzése után – mondta Suresh Nandihalli. Erre alapozva egy intenzív, két-három hónapos képzés a Satyam indiai oktatási központjában megfelelhet akár két-három évnyi szakmai tapasztalatnak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik