Pénzügy

Kiírták a “Családbarát Munkahely 2005” pályázatot

A "Családbarát Munkahely 2005" díj elnyerése érdekében pályázatot adhatnak be kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési és non-profit szervezetek, a kategóriánkénti nyertesek jogosultak a "Családbarát Munkahely 2005" elnevezés és embléma használatára.

A pályázatokat a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium internetes címén olvasható felhívás szerint július 30-ig lehet beküldeni. A pályázatot már hatodik alkalommal írják ki.

Az elbírálásnál többek között figyelembe veszik, hogy az adott munkahelyen választhatnak-e különféle munkaidő modellekből, így részmunkaidős alkalmazásból, a családi elfoglaltságokhoz igazodó munkaidő beosztásból a munkavállalók. Rendelkezésre áll-e a képzés a munkavállalók alkalmazkodóképességének erősítéséhez. Segítik-e a GYES, GYED, GYET utáni munkavállalást. Szerepet vállal-e a munkahely a gyermekintézmények fenntartásában, korszerűsítésében. Milyen a munkavállalói juttatások szintje, a munkahelyi biztonság, a munkavállalói jogok érvényesülése.

A családi kötelezettségeket tiszteletben tartó, rendezett munkaügyi kapcsolatokkal bíró munkahely vonzó az alkalmazottak számára, és növeli a vállalat versenyképességét.

Ahol a vállalati stratégia része a családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése, ott nő a motiváció, a munkavégzés hatékonysága – utal rá a pályázati felhívás.

Az eredményhirdetésre a tervek szerint szeptemberben kerül sor.

A múlt évben 59 pályázat érkezett. Első díjat nyert a kisvállalat kategóriában a Polgár-Társak 2000 Kft. Törökszentmiklósról. A középvállalat kategóriában a FerrInfo Rt. Dunaújvárosból. A nagyvállalat kategóriában a Dunántúli Regionális Vízmű Rt. Siófokról. A költségvetési szervezet kategóriában a Hajdú-Bihar megyei Közigazgatási Hivatal, Debrecenből.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik