Pénzügy

Uniós támogatás a hátrányos helyzetűeknek

admin
admin

2005. 06. 10. 07:05

A munkahelyteremtést segítő gazdaságpolitika fontosságát hangsúlyozta Őry Csaba csütörtökön az Európai Parlament plenáris ülésének vitájában – írja a Népszava.

A képviselőtestület elfogadta a magyar néppárti honatya által készített jelentést a leszakadt, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi beilleszkedésének elősegítéséről az új tagállamokban.

Felszólalásában Őry utalt arra, hogy az önkormányzatok számára elegendő forrást kell biztosítani egyre bővülő szociális feladataik ellátására. Sürgette, hogy a tagországok osszák meg egymással tapasztalataikat, tegyék közkinccsé gyakorlati ötleteiteket, kezdeményezéseiket. Az Európai Uniónak is érdeke, hogy a gazdasági és társadalmi összetartás nagyobb lendületet kapjon – mondta a magyar képviselő, megemlítve, hogy a “szociális dömping”, a munkahelyeket és a jóléti vívmányokat veszélyeztető “népvándorlás” a kontinens egyik felén sem kívánatos jelenség.

A valamennyi politikai csoport által támogatott jelentés fölhívja a figyelmet arra, hogy javítani kell a nők, az idősek, a fogyatékkal élők, a kisebbségek, a hajléktalanok, a függőségben szenvedők szociális helyzetén és azt javasolja a tagállamoknak, hogy támogassák a szegényebb rétegek által is megfizethető, önkormányzati lakások építését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.