Pénzügy

Profi cég keres állást az olimpikonoknak

admin
admin

2005. 06. 10. 09:37

Vízilabdázó olimpiai bajnokunk, Kósz Zoltán, valamint az Athénben ezüstérmet szerző kardvívó, Nemcsik Zsolt próbálhatja ki először, mennyire hatékony a Magyar Olimpiai Bizottság és az Adecco közös, visszavonulás előtt álló sportolókat segítő programja.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogatói közé lépett Adecco, munkaerő-közvetítéssel és fejvadászattal foglalkozó nemzetközi vállalat helyi cégei több országban is szerződést kötöttek a nemzeti olimpiai bizottsággal, így például Olaszországban, Spanyolországban és Norvégiában is, hasonlóan Magyarországhoz.

A MOB-bal kötött szerződés értelmében az Adecco térítésmentesen méri és készíti fel a sportolói pályafutásukat befejező – kvázi állásukat vesztő – olimpikonokat, mi több, igyekszik számukra megfelelő munkahelyet találni. A karriertanácsadással is foglalkozó társasághoz igen közel áll a sport, az anyacég vezérigazgatója ma is aktív maratonfutó – azaz örömmel vállalnak szerepet a sport világában.

A MOB és a Testnevelési Egyetem közös Életút-programjában részt vevő sportolók első, végzős csoportjából kerülnek majd az újabb jelentkezők az Adeccóhoz, ahol felmérik őket: érettek-e arra, hogy állást keressenek nekik, vagy esetleg fel kell készíteni őket a civil élet kihívásaira. „Végig követjük a jelentkező lépéseit, azaz nem elmondjuk neki, miképpen kell egy jó önéletrajzot megírni, kitűzni egy karriercélt, és elengedjük a kezét: épp ellenkezőleg, folyamatosan konzultálunk velük, ha betérnek hozzánk, használhatják az irodánk infrastruktúráját, kikérhetik kollégáink tanácsait” – mondta az Adecco magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója, Győrfi György.

A programot irányító testület egyébként a héten alakult meg, a MOB dr. Istvánfi Csabát, a Testnevelési Egyetem tanárát, valamint Nagy Zsigmondot, a MOB nemzetközi titkárát delegálta, míg az Adecco részéről Győrfi György és Rónay Viktória programmenedzser vesz részt a munkában, amely a sportból a civil életbe lépő magyar olimpikonok elhelyezkedését igyekszik segíteni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.