Pénzügy

Távozik a HVG főszerkesztője

Tizenhét év után távozik posztjáról a HVG első embere - értesült a Heti Válasz. Lipovecz Iván személyében az utolsó olyan főszerkesztő köszön el a lapjától, aki még 1990 előtt kapta kinevezését.

A lap június 15-én esedékes főszerkesztő-választásán a Heti Válasz értesülései szerint nem indul posztjának megőrzéséért Lipovecz Iván, akinek utóda az eddigi egyetlen jelentkező, Réti Pál lehet.


A Heti Válasz úgy tudja: sem Lipovecz, sem munkatársainak többsége nem gondolja úgy, hogy a HVG változatlan vezetéssel képes lenne az olvasókat legalább megtartó megújulásra. Két éve átlagosan értékesített példányszáma még 106 ezer volt, mostanra azonban 97 ezerre csökkent, ami, bár a kiadó nyeresége számottevően nem változott, némi aggodalommal tölti el a tulajdonosokat.

A HVG Kiadói Rt. részvényeinek 75 százalékát 2003-ban vásárolta meg a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) a lap szerkesztőségének tagjaitól. A társaság árbevétele tavaly mintegy ötmilliárd forint, adózott nyeresége 1-1,5 milliárd forint volt – írja a Heti Válasz csütörtöki számában.

A FigyelőNet érdeklődésére az információt, a HVG szerkesztőségének titkárságán sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik