Gazdaság

Keresztbe tehet a tengerparti nyaralásnak a gyenge forint

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Akár az Adria és a Balaton közötti döntést is átbillentheti a 400 forint felé közelítő euróárfolyam – írja a G7, emlékeztetve arra, hogy több mint 395 forintot is kellett fizetni kedden egy euróért. Írtuk, a forint hétfő reggel óta nehezen tartja magát. Az uniós parlamenti választások eredménye és egyéb nemzetközi folyamatok miatt egyre gyengül, és a portál szerint nem is látszik, hogy a korábbi szintekre vissza tudna erősödni. (Amikor e sorokat írjuk, kicsit jobb a helyzet, mint kedden este felé, de így is 394,5 körül van egy euró a bankközi piacokon.)

Szakértők szerint a forint most elsősorban azért gyengül, mert az euró is rosszul teljesít a dollárral szemben, de az angol font is lenyomta az európai devizát, miközben a dollárt nem.

A cikkben arra is kitérnek, hogy így nyár elején nem jön jól azoknak a gyenge forint, akik éppen nyaralást foglalnának az eurózónába, például Olaszországba, Görögországba, Ausztriába, vagy Horvátországba. Viszont elvileg a balatoni vendéglátósoknak ez talán jó hír lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik