Gazdaság

A csalók tudják, megéri szerelmet hazudniuk

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Egy friss angol kimutatás szerint az Egyesült Királyságban tavaly 500 milliárd forintnál nagyobb értékben károsították meg a banki ügyfeleket, és új rekordot ért el a szerelmet hazudó, úgynevezett romantikus csalások száma – írta az Azénpénzem.hu.

Azt is megemlítik, hogy a csalások egyre átgondoltabbak és megtervezettebbek, ezért néha nem könnyű felismerni őket és harcolni ellenük. Különösen nehéz ez akkor, ha nem csak az eszünket, hanem az érzelmeinket is célozzák a bűnözők. Nem véletlen, hogy folyamatosan növekszik a szerelmet hazudó csalások száma – tavaly új rekordot ért el ez a fajta bűncselekmény. Az előző évhez képest 17 százalékkal nőtt a csalások száma, 2020-hoz képest pedig megduplázódott az esetszám.

Figyelemreméltó az is, hogy az ilyen típusú megtévesztéseknél, amikor az áldozat azt hiszi, hogy az online partnere valóban gyengéd érzelmeket táplál irányába, nem egyszeri csalás a cél, hanem az ismétlődő, hosszú időn át tartó átverés. Átlagban több mint 10 utalás történik egy-egy ilyen szerelemnek hazudott átverés során. A UKFinance képviselői szerint az áldozatok ilyenkor nem csak anyagi, de komoly érzelmi veszteséget is elszenvednek.

A csalások számos más formája is elterjedt, például amikor valamelyik szolgáltató nevében próbálnak minket levenni pénzzel.

Kapcsolódó
Figyelmeztetést adott ki a Telekom a számlabefizető ügyfeleknek
Az ügyintézések során csak a vállalat weboldalát használjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik